Sædcellenes utviklingsprosess er svært sårbar for ytre påvirkninger. Dette inkluderer traumer (oppheting, slag), energi, stressnivå, næringstilførsel til utvikling av sædceller, så vel som oksidativt stress fra frie radikaler.

Forskning har vist at oksidativt stress sannsynligvis er hovedårsaken til nedsatt mannlig fertilitet og skade på DNA. Den gode nyheten er at oksidativt stress enkelt lar seg kontrollere.

Hundrevis av vitenskapelige studier konkluderer med at sædkvaliteten hos subfertile menn kan forbedres, noen ganger til og med firedobles, ved inntak av spesielle mikronæringsstoffer, slik som antioksidanter, spesifikke aminosyrer, sporstoffer og vitaminer.

Når skal du vurdere å ta tilskudd av næringstoffer for fertilitet?

Tradisjonelt brukte fertilitetsspesialister å anbefale næringsstilskudd over flere måneder til både menn og kvinner, som en standard forberedelse til IVF eller andre fertilitetsbehandlinger. I dag anbefales tilskudd i stadig økende grad til alle vordende fedre, spesielt til de som er 35 eller eldre. Grunnlag for dette er de påviste effektive og gunstige virkningene som næringsstilskudd har (du finner et stort antall studieresultater på denne nettsiden).

Det er ingen bivirkninger knyttet til inntak av mikronæringsstoffer. Husk at sædceller bruker ca. 90 dager på å modne før de ejakuleres. Det er derfor ingen medisinske grunner til ikke å starte så tidlig som mulig med tilskudd av mikronæringsstoffer. Dette vil beskytte de utviklende sædceller og deres DNA for overeksponering av oksidativt stress.

Hvilke mikronæringsstoffer skal jeg ta?

En kjede er kun så sterk som sitt svakeste ledd. De fleste fertilitetsspesialister pleier derfor å anbefale en kombinasjon av flere næringsstoffer, for å sikre at sædcellene er av høyest mulig kvalitet og kvantitet.

Blant de viktigste mikronæringsstoffene er aminosyrer L-Arginin, L-carnitin og L-glutation, vitamin C, E, D, samt folsyre og sporelementene sink og selen. Med sin høye antioksidative kapasitet, beskytter også furubarkekstrakt sædkvaliteten.

Hva er fordelene?

  • Til en pris på under 440 kroner i måneden er kostnadene for næringstilskudd for mannlig fertilitet relativt lave, spesielt sammenlignet med de høye og uforutsigbare kostnadene ved fertilitetsbehandlinger slik som IVF.
  • Næringsstoffer for fertilitet hjelper på alle de viktigste egenskapene ved sædkvaliteten: antall, motilitet og morfologi, volum, samt beskytter sædcellenes dyrebare DNA mot oksidativ skade forårsaket av frie radikaler.
  • Ingrediensene er trygge mikronæringsstoffer som er vitenskapelig bevist effektive. Det er ikke forventet bivirkninger. Det er ikke kjemisk eller farmasøytisk, men naturterapi.
  • Næringsstoffene har flere andre positive effekter, som for eksempel bidrar de til et bedre fungerende immunforsvar.

ANBEFALTE NÆRINGSSTOFFER FOR FERTILITET BLANT MENN

Sammenligning av kombinasjonstilskudd

Det er stor variasjon i kvalitet og pris av det som finnes på markedet av kostilskudd for mannlig fertilitet.
Fortsett her for å se hvilke produkter som er verdt din tid og penger.

INDIVIDUELLE NÆRINGSTOFFER OG MANNLIG FERTILITET